Bemutatjuk az Asesso Team első szponzoráltját! Barabás Bálint a snowboard sport nagy reménysége

Öröm és megtiszteltetés nekünk, hogy sportolók is hisznek Asesso protektorrendszerben. Barabás Attila kisfiának, Bálintnak kereste azt a védőfelszerelést, mely a snowboard versenyeken a legnagyobb védelmet nyújtja számára. Köszönjük levelét. Bálintra az Asesso minden versenyen vigyáz majd!

“Sziasztok Sporttársak!

Barabás Attila vagyok. Volt idő amikor nagyon sok időt fordítottam a protektorok megismerésére, és a használatukból, (ill. a hiányukból) eredő sérülések tanulmányozására, és megelőzésére. Természetesen a legtöbb, és legalaposabb tesztet, saját magamon hajtottam végre. Így az esetleges elégtelenre vizsgázó protektorok használatából bekövetkezett sérüléseknek is, a saját testem volt kárvallója.

Ma, mikor a fiam is a nyomomba eredt, a lehető legnagyobb védelemmel akartam fölszerelni.

Ő snowboard versenyző lett. A versenyeken gyakran 90km/h-ás sebességgel támaszkodik a hónak egy másfél centi vastag, és valamivel több mint egy méter hosszú deszkával. S bármilyen gyakorlott, és technikás is, kizárhatatlan a talajjal való ütközése. Az ilyen pillanatokban a legtöbbször sérülő testrészek a gerinc, a farokcsont, a csuklócsont, a könyökcsont, és a térd. Húzhattam volna ezekre a sérülékeny területekre bármelyik gyártó védőfelszerelését, viszont a bizalmat kizárólag az Asesso protektor rendszereknek tudtam megadni.

Hogy miért ebben bízunk? A válasz egyszerű.

Ha megszeretném védeni a csontozatát, egy fizikai alaptörvényt, Pascal törvényét kell figyelnem. P=F/A .  A nyomás nagysága attól függ, hogy az erő milyen nagy, és mekkora felületen oszlik szét. Illetve a felület, mélységében, milyen mértékben képes azt elnyelni. (Nézzünk egy példát! Ha hölgyek tűsarkú cipővel belelépnek a homokba. A tűsarok elsüllyed. Ha viszont ezt bakanccsal teszik, szinte alig marad nyoma. S ha a bakancstalpa alá egy szivacsot teszünk, bizony nagyitóval sem találunk nyomot.)

Az Asesso protektor rendszereiben, a nyomás nemcsak megoszlik, hanem egy speciális elnyelő közegben (nevezzük antishokk szivacsban), szinte teljesen elnyelődig. Ezért a csontozatra csak kismértékű erő fejt ki hatást. A csont ép marad. A csonthártyának, a csontokban lévő velőállomány, kismértékben feszül csak neki. Ezért a velősejtjei sem sérülnek. Így a későbbiekben elmaradnak a reumatikus jellegű fájdalmak is. Az meg csak ráadás, hogy az Asessonál olyan tervezők dolgoznak, akik ismerik az anatómiát, és a protektorok teljesen odaigazodnak az ízületekhez. Miközben szabad mozgást engednek. Így a sportolás közben minden mozdulat könnyű, és gyors. Ezen tudást ez idő tájt, az Asesso protektorrendszereiben találtam.

Ezért a fiam testét jól, az Asesso protektorrendszer képes megvédeni.

Próbáld ki bátran! Elégedett leszel vele Te is.”

Tagged , , , ,