Magyar térdre magyar térdvédőt!

Van egy fotós, Gács Tomi, akit most 18 hónapig nem látunk, mert motorozik. Szeptemberben elindult, járt már Törökországban, Grúziában, Örményországban. Amire pedig külön mi is büszkék vagyunk, és rendszeresen olvassuk, amellett, hogy egy ilyen motoros vállalkozás figyelemmel kísérése önmagában is elég lenne, na az az, hogy a mi védőfelszereléseinket vitte magával.

Ezt írja rólunk:

“Hosszú évekig azt hittem, hogy az Asesso valamilyen menő külföldi márka, de most kiderült, hogy hazai. Mit is mondhatnék? Magyar térdre magyar térdvédőt! Ja és maszkot, téli aláöltözőt, gerincprotektort, villazoknit, meg amit csak akarsz.”

Amit pedig Tomiról és az útjáról kell tudni, az nagyjából ez:

Miért tervezed ezt az utat?

Mondom, hogy elegem lett az egészből utazni és motorozni szeretek, írni talán tudok, fotózni elvileg igen, most kicsit kerülném a meetingeket. Ha nem ilyen laza válasz kell akkor az az igazság, hogy miután rájöttem, hogy éveken át átbasztak az üzlettásrsaim annyira megundurodtam az egésztől, hogy nem nagyon maradt más választásom.

Mit vársz ettől az utazástól?

Sok jóból, jó sokat! Nem szoktam magamra vigyázni, így nem tartok attól, hogy nem történik velem folyton valami izgalmas, lehet, hogy értelmes blog lesz belőle.

Nem félsz-e hogy megölnek vagy kirabolnak valahol?

Nem. Az elmúlt tíz évben 7 kontinensen bejártam több, mint 54 országot. Körbemotoroztam Délkelet-Ázsiát, stoppoltam teherhajóval Indiában, expedíciós hajóval elmentem az Antarktiszra, átvitorláztam az Atlanti-Óceánon, keresztül vágtam Bolívia sósivatagjain dzsippel, bicikliztem a legendás Death Road-on, részt vettem néhány dzsungel túrán, megmásztam pár gleccsert. Soha nem volt semmi problémám senkivel. Persze lehet balszerencsém vagy érhet baleset, de ez itthon is megtörténhet.

Miért egyedül akarsz menni?

Mindig egyedül utazom és nem gondolom, hogy bárkivel ki lehet bírni 24 órán keresztüll “összezárva” 18 hónapon át. Inkább ismerkedek idegenekkel és helyiekkel. Egyik útitársam, akit Indiában ismertem meg és pár hetet együtt utaztunk, tökéletesen megfogamazta ezt az állapotot: “I’m always alone, but never by myself ”

Miért motorral?

Nem tudom! Valamiért gyerekkorom óta teljesen rá vagyok kattanva a motorokra. 8 évesen kezdtem motorozni és akkor találtam ki, hogy körbemotorozom a földet. Asszem a létező összes járművel sikerült már utaznom mindenféle hülye helyen és mindig az volt a legjobb amikor béreltem valamilyen olcsó motort és azzal mentem. Arra gondoltam, hogy ahelyett sok szar buszon és vonaton utazom inkább motorral megyek.

Kövessétek figyelemmel a blogját! Kedveljétek a Facebook felületét! És ne hagyjátok ki az Instagram oldalt se! A képek csodásak! Mi imádjuk!

Tagged , , , , , , , ,